Sök

Hittar du inte vad du letar efter?

Besök vår dokumentation och ladda ner produktblad, datablad, referensbeskrivningar och logotyper, och en del annat matnyttigt i pdf-format.

Kontakta oss

Om du ändå inte riktigt hittat svar på det du söker, tveka inte att kontakta oss på Hagab. När det gäller brandsäker ventilation är inga frågor obetydliga eller för små. Till kontakt.

Referenser

Studenterna i Linköping sitter säkert. Och vackert.

Kunskapen är tryggad i Linköping. Nya Studenthuset brandsäkrat med Hagabs brandspjäll. Linköpings Universitet (LiU) ville skapa en myllrande mötesplats för alla studenter oavsett inriktning och ämnen. Ett studenternas hus som bygger samhörighet och stolthet.  Med hjälp av White Arkitekter, Peab och en lång rad underentreprenörer har byggherren Akademiska Hus AB sannerligen skapat ett hus som höjer sig över Campus. Hagab har levererat ett stort antal brandspjäll av typen Intact till den mäktiga kuben.

Påbyggd brandsäkring

Oj, detta är ett spännande projekt på många sätt. Här i området Skarpan i Linköping har Riksbyggen tagit ett offensivt kliv in i framtiden med trygg blick i backspegeln.
De många backströmningsskydden som HAGAB levererat genom åren och brandsäkrar ventiltionanläggningar är en stor affär för Hagab; men backströmnings-skydden är inte den mest spektakulära delen av detta rot-projekt.
De 15 huskropparna från 60-talet har nämligen byggts på med en ny våning och vuxit med 174 nya lägenheter till totalt 429.

Det gamla huset andas igen, diskret, elegant och med nya galler.

Gamla hus och ventilation är ofta en svår kombination. Är det över hundra år gammalt och snudd på K-märkt börjar det bli en rejäl utmaning. Så är fallet när Östbo härads gamla tingshus i Värnamo har renoverats. Inneklimat i Värnamo antog utmaningen och har bland annat baxat upp ett Combicool-aggregat under vindens takbjälkar.

Brandsäkrat landmärke-höjer sig över omgivningen.

Jönköping växer så det knakar, både på bredden och höjden. Runt Munksjön byggs just nu en helt ny stad i staden. Både bostäder och kommersiella lokaler nära vattnet, med både stark ytspänning och vacker lägesenergi. Den första byggnaden att stå klar kvalade dessutom in som Jönköpings högsta, med 16 våningar.
Hagab har levererat brand-/brandgasspjäll till ventilationen och ett antal exteriöra ventilationsgaller till fasaden för fastigheten som blivit södra Jönköpings nya landmärke. Ett högvattenmärke precis vid stranden.

Uppgrenna Naturhus – ett drömprojekt

Ibland är det storleken på projekten som är intressant, men oftast det tekniska som triggar igång oss på Hagab. I detta fall är det en kombination av beställarens ekologiska och humanistiska ställningstagande, och en byggnad som vi inte sett maken till, som gör oss extra stolta att leverera kompetenta komponenter till brandskyddet. Ägaren Bodil Antonsson är eldsjäl och entreprenör i elitklass, brandskyddet är i samma division.

Guldläge krävde mässing

Hagab har fått äran att leverera skräddarsydda galler i mässing som är mer än bara en passage för in- och avluft. Handelsområdet vid Solåsen i Jönköping har fått en ny magnet med många vågade vinklar och vrår i exteriören. Nu är inte mässing magnetiskt, men byggnaden har en unik attraktionskraft för ögat.

Patienterna flyttar in i prestigebygget. BASIC klarar brandskyddet.

Nu under hösten börjar verksamheter och patienter flytta in i Nya Karolinska Sjukhuset i Solna. Kanske Sveriges största prestigebygge genom tiderna, med ca 800 vårdplatser och 40 operationssalar. Hagab´s backströmningsskydd BASIC spelar en viktig roll i det totala brandskyddet. För Bravida Ventilation som ansvarar för hela ventilationsentreprenaden är BASIC en uppskattad produkt med sin enkla konstruktion och funktion, som underlättar montage, test och driftsättning.

Borås säkraste hus.

Borås högsta hus höjer sig över stadens även när det gäller brandsäkerhet. Ett spännande hus för balkongernas mönsterskapande placering och det spetsiga taket. Men de brandtekniska lösningarna för ventilationen är inte utformade för att vara spektakulära, utan bygger på beprövad teknik som huvudsakligen finns samlad i Hagabs RESQUE-sortiment för säker brandgasevakuering i höga hus.

Vad händer om det börjar brinna i grannens lägenhet?

Nya bostadsrätter i flerfamiljshus marknadsförs ofta med sparsmakad rekvisita. Men boendet ska inta bara vara en snygg investering med ekonomisk potential. Det ska också vara en trygg investering för liv och lösöre. Men brandsäkrade ventilationslösningar, står än så länge inte högst upp på listan av säljargument. Men det vill Hagab ändra på genom saklig information till bostadsrättsföreningar.

Brandsäkerhet mot nya höjder

Victoria Tower – Stockholms nya landmärke – är första byggnad i Sverige där hissar är primär evakueringsväg. Hagab har viktig del i ventilationens brandsäkerhet.