ritningar av brandskydd

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på vanliga frågor gällande leverans, order, faktura, reklamation och retur. Här finns också information om bland annat priser och monteringsanvisningar. 

Leverans

Hur vet jag att min order har skickats?

En leveransbekräftelse skickas till den mailadress som angivits som beställare vid orderläggning. Datum i leveransbekräftelse baseras på när order lämnar vårt lager.

Hur kan jag följa min leverans?

I mejlet med din leveransbekräftelse finns en spårningslänk. Länken tar dig vidare till transportörens spårningssida med information om din leverans. Observera att detta inte gäller vid specialbokade transporter. Du kan även spåra din leverans på hemsidan med ditt kollinummer/sändningsnummer.

Var hittar jag mitt kollinummer?

Du hittar kollinummer/sändningsnummer i mejlet med din leveransbekräftelse. I det mejlet finns även en länk som tar dig vidare till transportörens spårningssida med information om din leverans.

Jag har fråga gällande leveranstid på era produkter. Vart kan jag vända mig?

Vi har ett varierat sortiment av färdiga lagerprodukter och måttanpassade takhuvar och galler. Vi strävar alltid efter att leverera din beställning så snabbt och effektivt som möjligt. På varje produktsida finns beräknad leveranstid baserat på hur lång tid det tar innan produkten lämnar vårt lager. Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare.

Order

Jag vill ta ut produkter från mitt avrop på avtalad offert, hur gör jag då?

Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare. På mina sidor kan du se dina befintliga avropsorder. Öppna den order som du vill göra ett avrop från. Därefter fyller du i önskat antal för varje artikel och skapar en ny order.

Kan jag ändra leveransadress på order?

Du har möjlighet att justera din leveransadress på order fram till att transporten har bokats. Önskar du att justera leveransadress efter att transporten har bokats så finns möjligheten kvar kan ändringar göras mot att ni debiteras en ändringskostnad. Kontakta oss för alla eventuella ändringar så hjälper vi dig.

Kan jag ändra eller lägga till artiklar i min order?

Ja, det finns möjlighet till justering av order i viss mån, en eventuell debitering kan komma att ske. Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare.

Jag skulle vilja lägga en order hos er. Hur gör jag då?

Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare. Är du som ny kund intresserad av att lägga en första order hos oss, bifoga gärna ifyllt formulär för snabbare hantering.

Jag har inte fått en order- eller leveransbekräftelse.

Ordererkännanden skickas alltid till angiven beställare vid orderläggning. Om ditt orderkännande inte har kommit fram så kontakta oss i chatten eller ring till oss 036–36 30 90 så hjälper vi dig.

Jag vill uppdatera/komplettera min offert. Hur gör jag då?

Våra offerter är giltiga i 60 dagar. Om du vill komplettera offerten inom aktuell giltighetstid, så finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare. Om din offert har gått ut, vänligen kontakta ansvarig säljare hos oss.

Jag skulle vilja ha en offert från er. Vart kan jag vända mig?

Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare. Är du som ny kund intresserad av att få en första offert hos oss, bifoga gärna ifyllt formulär för snabbare hantering. Du kan även kontakta säljrepresentanten för ditt område.

Faktura

Jag har en fråga gällande en faktura som jag har fått av er. Vart kan jag vända mig?

Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare.

Jag vill inte ha pappersfaktura från er längre.

Istället för pappersfaktura kan du få fakturor från Hagab till din mejl. Skriv i chatten eller mejla följande uppgifter till vår info mejl: - Företagsnamn - Org.nr - Eventuellt GLN-nummer (om det ska skickas via EDI) - Aktuell mailadress som fakturorna ska gå till (om ni önskar att fakturorna ska skickas i PDF) (Meddela gärna även vart övrig post ska skickas)

Produkt

Jag skulle vilja beställa en produkt i ett unikt material utanför standardsortimentet. Hur gör jag då?

Våra huvar och galler går att få i olika utföranden och material (förzinkad stålplåt, aluzink, magestic, rostfri stålplåt eller koppar). Har du önskemål om ytterligare materialval? Eller särskilda mått? Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–13.30) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare.

Jag behöver hjälp att välja styrenhet till era spjäll. Vart kan jag vända mig då?

Vi har tagit fram en enkel guide till våra styrenheter för att du som kund enkelt ska kunna välja rätt styrenhet efter dina önskemål och krav. Skriv till oss i chatten, via mejl eller ring oss (036-36 30 90) om du har vidare frågor.

Vilka kulörer kan jag välja mellan om jag vill lacka en produkt?

I vår lackeringsverkstad finns alltid våra 21 RAL-standardkulörer tillgängliga för kortaste leveranstid, läs mer om dessa i vår kulörkarta. Om du önskar andra kulörer, kontakta oss så hjälper vi dig. Skriv till oss i chatten, via mejl eller ring oss (036-36 30 90) om du har vidare frågor.

Vad är glanstalet på era kulörer?

Glanstalet för samtliga standardkulörer ligger på 70-80. Se alla färger och läs mer i vår kulörkarta. Skriv till oss i chatten, via mejl eller ring oss (036-36 30 90) om du har vidare frågor kring en specifik kulör.

Jag vill veta mitt pris på en specifik produkt, vart kan jag vända mig då?

Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare. Är du som ny kund intresserad av att få pris på en specifik produkt? Hör av dig och bifoga gärna ifyllt nykundsformulär för snabbare hantering. Om du har en inloggning på vår hemsida visas dina priser på hela vårt sortiment direkt på produktsidan. Om du inte har en inloggning, kontakta oss så ordnar vi det. Om du vill veta ditt pris på en specialtillverkad produkt, kontakta oss för en offert.

Jag skulle behöva hjälp att hitta monteringsanvisningar. Vart kan jag vända mig då?

Du hittar våra montageanvisningar under respektive produktsida under Dokumentation; Hagab installation-, drift- och skötselanvisningar. Om du har vidare frågor så hör av dig till oss så hjälper vi dig. Samtliga produkters produktblad, anvisningar för installation, drift och service, dokument för material och ytbehandling samt dokument för projektering finns samlade under sidan Dokumentation.

Reklamation/Retur

Jag har fått fel produkt.

Om du fått en annan vara än vad som står på din orderbekräftelse så behöver du kontakta kundservice för felsökning och åtgärd. Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare. Vänligen, bifoga reklamationsdokumentet i ditt mail så hjälper vi dig vidare i processen så snabbt vi kan.

Jag har fått fel mått på min beställning. Hur gör jag nu?

Om du fått fel mått på beställd vara så behöver du kontakta kundservice för åtgärd. Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare. Vänligen, bifoga reklamationsdokumentet i ditt mail så hjälper vi dig vidare i processen så snabbt vi kan.

Jag vill reklamera en produkt.

Oavsett om det har uppstått en skada på din produkt eller om du vill reklamera på grund av annan anledning så behöver du kontakta vår kundtjänst. Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare. Vänligen, bifoga reklamationsdokumentet i ditt mail så hjälper vi dig vidare i processen så snabbt vi kan.

Jag saknar en tillhörande del till en produkt. Hur gör jag?

Kontakta vår kundtjänst så skickar vi de delar som saknas utan kostnad. För att behandla ditt ärende snabbare, vänligen förbered artikelnumret till den ofullständiga varan och aktuellt ordernumret. Vi finns tillgängliga för dig i vår chatt (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) via telefon (036–36 30 90) eller mejl och hjälper dig gärna vidare.

Mina sidor

Jag har glömt mitt lösenord

Om du har glömt ditt lösenord kan du enkelt återställa det genom att klicka på Glömt lösenord vid inloggning. Du kommer då få ett mail med en återställningslänk och få välja ett nytt lösenord. Om du glömt dina inloggningsuppgifter, skriv gärna till oss i chatten, via mejl eller ring oss (036-36 30 90) så hjälper vi dig vidare.

Det är fel under Mina uppgifter

Maila oss på info@hagab.com med vilka uppgifter du vill ändra. Under kontorets öppettider (måndag-torsdag 7–16 och fredagar 7–12) finns vi tillgängliga för dig i vår chatt här på hagab.com. Tar du hellre det via telefon eller mejl så funkar det lika bra också. Skriv till oss i chatten, via mejl eller ring oss (036-36 30 90) om du har vidare frågor.

Hur kan jag få inloggningsuppgifter till webbshopen

Om du är befintlig kund, kontakta oss på info@hagab.com så kommer vi att lägga upp ett konto åt dig. Du kan även skriva till oss i chatten eller ring vår växel 036–36 30 90 så hjälper vi dig vidare. Du kan enkelt registrera dig som ny kund och därefter se bruttopriser. Efter att vi har lagt upp er som kund kommer du bli kontaktad av ansvarig säljare för din region.

Behöver du hjälp?