Fasad på byggnad

Flexibilitet – en självklar ingrediens bakom ett framgångsrikt ROT-projekt

  1. /
  2. Hem
  3. /
  4. Referenser
  5. /
  6. Flexibilitet – en självklar ingrediens bakom ett framgångsrikt ROT-projekt

Vad gör du när räddningstjänsten knackar på och kräver förbättrat brandskydd på 1,5 månad?

 

Olika byggnader har olika krav när det kommer till brandskydd. Oavsett om det är en skola, sjukhus eller vårdhem så krävs slumpmässiga tillsynsbesök för att säkerställa att brandskyddet är tillräckligt för verksamheten. Men vad gör du när tillsynsmyndigheten i kommunen knackar på dörren och kräver förbättrat brandskydd på 1,5 månad? Vi har träffat Patrik Gråberg och Fredrik Strömberg på BM Service som en dag fick ett samtal från en kund. Räddningstjänsten hade vart förbi på en vanlig tillsynskontroll och gjort nedslag på brandskyddet.

 

– Vi fick räddningstjänstens utlåtande från fastighetsägaren skickade till oss, och sen därifrån så har vi rott i land hela projektet, från projektering, brandutlåtande, tagit in underleverantörer på alla typer av jobb som ska göras, berättar Patrik, VD på BM Service.

 

– Hela projektet har fungerat väldigt bra! Det som har vart något utmanande var tidsramen, då från att utlåtande kom från räddningstjänsten till nästa tillsyn var knappt 1–1,5 månad. Hade man inte hunnit få på den nya lösningen på plats innan nästa tillsyns hade verksamheten förmodligen behövt stänga, berättar Fredrik Strömberg, ansvarig montör och samordnare i projektet.

 

Med hjälp av nära samarbete ihop med underleverantörer, brandkonsulten och Hagab lyckades BM Service ro i land projektet enligt tidplan. Kommunikationen mellan alla parter har varit en viktig nyckel för framgången, och slutkunden är väldigt nöjd över den nya lösningen som nu är på plats.

Närbild på monterade brandspjäll
Fasad på byggnad

– När vi fick utlåtandet från räddningstjänsten, ringde jag Jacob, säljare på Hagab, för att diskutera fram en bra lösning tillsammans. Jacob skickade över produktinformation och en video om produkten Basic där vi två sedan tillsammans diskutera fram vad mer som krävdes för att den här lösningen skulle bli godkänd rent brandtekniskt, berättar Patrik.

– Förslaget som togs fram var en ”fläktar i drift”-lösning med brandisolerade kanaler på vinden som skickades över till en brandkonsult för godkände av brandskyddsbeskrivningen. Kort där efter skickades dokumentationen över till fastighetsägaren för godkännande och vi kunde därefter sätta bollen i rullning, fortsätter han.

 

ROT-projekt i befintliga byggnader kan ofta bli utmanade och svåra, men det är genom ömsesidig förståelse och samarbetsvilja som dessa typer av projekt slutförs med fantastiskt resultat.

 

– Det är alltid kul när vi får prata ”fläktar i drift” och berätta om våra Basic. Det är en hjärteprodukt för oss som vi är glada för, sen att vi även fick visa övriga delar av sortimentet med plåtprodukter gör att det känns ännu roligare, berättar Jacob Bratt, ansvarig säljare i projektet

 

– Vi gillar när vi får en personlig kontakt med leverantören, och det är en av anledningarna till att Hagab ett självklart val för oss. Hagab är serviceinriktade, enkla och snabba, något som är viktigt för oss när vi väljer samarbetspartners, avslutar Patrik.

två män utanför hus
Fasad på byggnad

Jacob Bratt på Hagab tillsammans med Patrik Gråberg på BM Service.

Använda produkter i projektet