Flerfamiljshus utifrån

ROT-projekt med patenterad ventilationslösning

  1. /
  2. Hem
  3. /
  4. Referenser
  5. /
  6. ROT-projekt med patenterad ventilationslösning

I takt med att kraven och efterfrågan på mer energieffektiva fastigheter ökar, både när det gäller vid nyproduktion och i befintliga fastigheter, förändras kraven och förväntan på oss som leverantörer och tillverkare. I ROT-projekt som inkluderar renovering av ventilationssystem är utmaningarna ofta många, och ibland komplexa.

 

Med SmartFronts innovativa och patenterade metod för uppgradering av ventilation, fasad och fönster på befintliga fastigheter har man sänkt tröskeln för ett hälsosammare inneklimat och en betydande energibesparing. Bostadsrättföreningen Kungsberget i Linköping har nyligen genomgått en stor renovering av föreningens samtliga fastigheter tillsammans med SmartFront.

 

– Målsättning i det här projektet har varit att minska energiförbrukningen med minst 50%. Ett nära samarbete med lokala underentreprenörer, som HaMi i det här fallet, är i många lägen avgörande för framgång i projekten. För oss är det viktigt att skapa bra affärsmöjligheter ihop med våra underentreprenörer och skapa förutsättningar att ha roligt på vägen, berättar Stefan Forsberg, VD på SmartFront.

Monterade Basic 4 backströmningsskydd

SmartFronts unika lösning är både enkel och smart, och den omfattar en helhetslösning som ger en tilläggisolerad fasad med ett FTX ventilationssystem med värmeåtervinningssystem. Den patenterade ventilationslösning byggs på direkt på återanvändning av tilluften och kan uppnå en energibesparing på upp till 75%.

 

– Vi startade år 2015 och har sedan dess vart tydliga i varför vi gör det här och till vilket syfte. Vi vill förbättra boendemiljön och vara med och se till att byggnader som redan står idag, håller över en lång tid. Varje år dör 500 personer i radon-relaterade sjukdomar, och om vi kan vara med att förbättra boendemiljön och vara en del i att folk blir friskare så är vi glada att kunna bidra på vårt sätt, fortsätter Stefan.

 

BRF Kungsberget i Linköping har nyligen genom gått en större renovering i sina samtliga åtta fastigheter. Alla fastigheter är säkrade med backströmningsskyddet Basic med irisspjäll, som ska förhindra brandgasspridning via det nyinstallerade ventilationssystemet. Det är företaget HaMi i Linköping som har installerat backströmningsskydden i projektet.

 

– Vi gillar att jobba med Hagab då de skickar snabba ordererkännande och är allmänt snabba med all typ av återkoppling. För oss på HaMi är det viktigt att hitta smidiga samarbeten med leverantörer som Hagab, berättar Johan Svensson på HaMi.

Flerfamiljshus utifrån
Två byggansvariga utanför byggnad

Johan Svensson på HaMi och Gustaf Eriksson på SmartFront.

Monterade Basic 4 backströmningsskydd närbild

Använda produkter i projektet