Uppgrenna Naturhus i solnedgång

Uppgrenna Naturhus – ett drömprojekt

  1. /
  2. Hem
  3. /
  4. Referenser
  5. /
  6. Uppgrenna Naturhus – ett drömprojekt

Ibland är det storleken på projekten som är intressant, men oftast det tekniska som triggar igång oss på Hagab. I detta fall är det en kombination av beställarens ekologiska och humanistiska ställningstagande, och en byggnad som vi inte sett maken till, som gör oss extra stolta att leverera kompetenta komponenter till brandskyddet. Ägaren Bodil Antonsson är eldsjäl och entreprenör i elitklass, brandskyddet är i samma division.

 

Det är svårt att sätta fingret på exakt på vad Uppgrenna Naturhus är. Både kafé och växthus, både öppen mötesplats och en eremitkoja att dra sig tillbaka till. Här kan du låta jaget växla ner, inspireras och komma ikapp dig själv. En plats att dra i den mentala handbromsen.

 

– Det är en dröm och resa som jag jobbat mot i mer än åtta år, säger Bodil Antonsson, som driver denna magiska plats, som sätter människan och miljön i centrum, med en frodig grönska av slingrande pumpor, gurkor och tomater, och gränslös utsikt som inramning.

– Det handlar om avkoppling och påfyllning av det mest basala som vi människor tycks ha glömt bort.

 

Verksamheten startade 2015 och det är Ömangruppen som ansvarat för ventilationsentreprenaden. Hagab har via Lindab levererat ett antal brandgasspjäll i olika storlekar av typen Intact 60, för brandcellssektionering.

 

– Vi har varit med från början i projektet när det gäller ventilationen och i samarbete med Hagab när det gäller brandskyddet; den ekologiska helheten är väldigt spännande. Det känns bra att få bidra med vår kunskap, säger
Maths Arvidsson på Ömangruppen.

uterum med hängande fåtöljer
uterum med växter och fåtöljer
kruka med grön växt
naturhus i solnedgången med vy
naturhus i solnedgång

Använda produkter i projektet