Tillverkning av basic

Hagabs historia

Sedan 1985 gör vi vardagen enklare och säkrare för våra kunder.

 

Hagab grundades år 1985 av Sven-Olof Hagelin. Då var vi legotillverkare inom ventilationsbranschen, men strävan efter att utveckla egna produkter fanns med redan från start. År 1994 skapades sedermera Safe, Hagabs första motoriserade brandskyddsprodukt, och tio år efter att Hagab grundades lanserade vi världens första motoriserade cirkulära brand- och brandgasspjäll, Intact.

specialprodukt från Hagab

Jakten på smarta lösningar gjorde att vi år 2005 kunde lansera världens första backströmningsskydd – Basic. Produkten patenterades och satte snabbt standarden för hela brandskydds- och ventilationsbranschen. Det smarta ligger i det enkla – Basic är självverkande och saknar mekaniska och elektroniska komponenter vilket inte bara bidrar till en enkel installation och minimala driftskostnader, utan också gör produkten helt underhållsfri.

För oss på Hagab har det alltid varit centralt att förvalta, förfina och utveckla – både våra produkter och vår organisation. År 2013 kom Basics uppföljare, Basic 2/4, som idag är marknadsledande i Sverige.

unik brandskyddskomponent

Basic satte snabbt standarden för hela ventilationsbranschen.

Idag finns våra brand- och ventilationsprodukter installerade i en mängd olika projekt – från bostäder och sjukhus till K-märkta byggnader och arkitektritade hus. Och vi fortsätter utveckla och producera innovativa lösningar – allt för att göra kundernas vardag enklare.