Sök

Hittar du inte vad du letar efter?

Besök vår dokumentation och ladda ner produktblad, datablad, referensbeskrivningar och logotyper, och en del annat matnyttigt i pdf-format.

Kontakta oss

Om du ändå inte riktigt hittat svar på det du söker, tveka inte att kontakta oss på Hagab. När det gäller brandsäker ventilation är inga frågor obetydliga eller för små. Till kontakt.

Kundrelationer som bygger på ömsesidig respekt och förtroende

Att bli kund hos Hagab är en ömsesidig förtroendefråga. En relation där hårda och mjuka värden är lika centrerade. Det personliga och professionella likaså. Prestation har alltid företräde framför pris.

Jan Boström, Assemblin

Jan Boström är en nestor i ventilationsbranschen. Uppvuxen i firman, som pappa Sture startade 1969, och som han själv tog över tillsammans med sin fru Karina.

– Nu är jag sälj- och produktionsansvarig och företaget har cirka 40 anställda.

Företaget heter numera Assemblin Ventilation och finns lokalt på över 100 platser i Norden. Och det var alltså familjeföretagets lokala förankringen som var attraktiv för den stora koncernen. Den lokala förankringen var också anledning till att Hagab kom in i bilden i mitten av 1980-talet.

– Vi ville gärna hitta rätt lokal leverantör och med just brandskyddsprodukter är det en fördel att ha hjälpen på nära håll. Vi har varit kund hos Hagab sedan starten. På Hagab frågar man alltid hur projekten går, vad som är bra, och vad som gått sämre. Dom är på tå hela tiden, inte bara när det gäller att sälja och leverera, utan även långt senare.

Ulf Sokoloff, Lindab

I relationen mellan Hagab och Lindab råder tillit och förväntan, respekt och sympati – mellan människor. Värderingar som finns inkapslade i både bemötande, produkter och leveranser.

– Vi har precis samma syn på affärer som Hagab har. Det är därför vi har hittat varandra och fortsätter att hitta varandra. Igen och igen.

Vi är konkurrenter och kunder och leverantörer. Vi både köper och säljer på samma gång och det fungerar utmärkt, förklarar Ulf Sokoloff, Försäljningschef Ventilation, Region Syd, som bland annat är specialister på inneklimatlösningar.

Båda bolagen prioriterar relationerna först; hittar man det familjära, är det mycket lättare att göra affärer också. Och vårdar man relationerna väl tjänar båda parter på det.

– Att vi har många gemensamma kontaktytor mellan oss underlättar också såklart. Men Hagab är inte bara bra på att bygga relationer; dom har också byggt ett starkt varumärke och omger sig med ett gott rykte, menar Ulf.

– Kanske ligger hemligheten i den mänskliga faktorn, som de pratar mycket om. Hagab tar exempelvis gärna den tekniska diskussionen gentemot slutkund, som vi uppskattar och har stor nytta av. Är övertygad om att en affär blir mest framgångsrik när alla bidrar med det de är bäst på.

Det finns flera leverantörer på marknaden med ett liknande sortiment, men det är många små viktiga nyanser som gör Hagab unika och skiljer dem från övriga leverantörer.

– Hagab är alltid beredda att göra det där lilla extra. Att förvissa sig om att allt blir som vi tänkt och helst ännu bättre. Och inte bara för oss utan för hela kedjan ut till montör och de som ska vistas i de innemiljöer vi är med och bygger, säger Ulf.