Närbild på takhuv
  1. /
  2. Hem
  3. /
  4. Aktuellt
  5. /
  6. Produkter
  7. /
  8. Ny plåt, åldras med behag

Ny plåt, åldras med behag

 

Hagab växlar nu in på ett nytt plåtspår. En ny kvalitet där de aktiva ingredienserna i ytskiktet ökar både livslängd och de estetiska värdena. En intressant plåtkvalitet som börjar föreskrivas allt mer av arkitekter och byggnadsingenjörer och Hagab är med på noterna. De första ventilationsgallren och huvarna har redan hittat ut i olika projekt och fler är på gång enligt Hagabs säljare Ulf Lundquist:

 

takhuv

 

– Ja, vi ser nu att Magestic, som kvaliteten bland annat kallas, växer starkt, och det är kombinationen längre hållbarhet och ett snyggare åldrande som samverkar. Arkitekterna föreskriver materialet som takbeklädnad, för att det snabbt får en fin väderbiten patina.

– Som pålitlig samarbetspartner är vi såklart redo att producera och leverera huvar och galler i samma material, säger Ulf.

 

Kärt barn har många namn; den nya plåten går under ett antal benämningar på marknaden ”Magestic” och ”Magnelis” är några. Båda namnen antyder att, förutom zink, så är magnesium en potent ingrediens i ytskiktet som gör att livslängden i korrosiva miljöer ökar väsentligt.

 

– Hel klart är det ett material som är här för att stanna. Ytskiktets förmåga att självläka repor och snittytor gör det väldigt attraktivt att jobba i. I kombinationen med lackering kan vi nå mycket hög beständighet i exempelvis kustnära områden, förklarar Ulf.