Sök

Hittar du inte vad du letar efter?

Besök vår dokumentation och ladda ner produktblad, datablad, referensbeskrivningar och logotyper, och en del annat matnyttigt i pdf-format.

Kontakta oss

Om du ändå inte riktigt hittat svar på det du söker, tveka inte att kontakta oss på Hagab. När det gäller brandsäker ventilation är inga frågor obetydliga eller för små. Till kontakt.

Stagöglor blev också lyftöglor!

Hagabs olika takhuvar är numera utrustade med stag- och lyftöglor i samma konstruktion. En uppdaterad produktnyhet som Hagab fick hjälp att utveckla. Dels från en kund som ställde frågan om det var fritt fram att även lyfta i det som benämndes stagöglor. Dels från teknikkonsulten Rejlers som hjälpte till med avancerad hållfasthetsberäkning. Det blev inget snabbt svar till kunden, men nu är det fritt fram att lyfta takhuvarna i öglorna som nu har dubbelfunktion.

Att inse sina begränsningar men ändå driva på produktutvecklingen är inte alltid lätt. Ibland får man ta hjälp av experter. Hagab vände sig till teknikkonsulterna på Rejlers i Jönköping, som i sin tur tog hjälp av sitt kontor i Älvsjö.

– Hagabs kunder har ibland lyft i dessa öglor tidigare. Men vi visste inte vilka svagheter som fanns, eller var gränsen gick. Nu fick vi bekräftat genom virtuell simulering att det finns marginal i konstruktionen, berättar Magnus Engelmark på Rejlers i Älvsjö.

Hagab går nu ut med tydliga lyftinstruktioner som finns både på hemsidan och i anslutning till produkten. En bra produkt har blivit säkrare. Så blir det när kunderna ställer höga krav.