Sök

Hittar du inte vad du letar efter?

Besök vår dokumentation och ladda ner produktblad, datablad, referensbeskrivningar och logotyper, och en del annat matnyttigt i pdf-format.

Kontakta oss

Om du ändå inte riktigt hittat svar på det du söker, tveka inte att kontakta oss på Hagab. När det gäller brandsäker ventilation är inga frågor obetydliga eller för små. Till kontakt.

Borås säkraste hus.

Borås högsta hus höjer sig över stadens även när det gäller brandsäkerhet. Ett spännande hus för balkongernas mönsterskapande placering och det spetsiga taket. Men de brandtekniska lösningarna för ventilationen är inte utformade för att vara spektakulära, utan bygger på beprövad teknik som huvudsakligen finns samlad i Hagabs RESQUE-sortiment för säker brandgasevakuering i höga hus.

Hagab har levererat tilluftsfläktarna i källaren som skapar övertryck i trapphus och hisschakt i kombination med Hagabs tryckhållningsspjäll RETS på varje våningsplan. Evakuerings-spjällen längst upp och takhuvarna har också tillverkats av Hagab.

 

– Utmaningen är att hålla trapphus och hisschakt fria från brandgaser, och att snabbt kunna evakuera stora mängder luft, förklarar Per-Anders Johansson på VVS & Miljöteknik i Jönköping, som dimensionerat ventilationen. Trapphus och hisschakt är separerade och hissarna ska kunna fungera som evakueringsvägar.

– En räddningsledare sa till lokaltidningen vid inflyttningen, att ”det här är troligen Borås säkraste hus om det börjar brinna”, berättar Anna-Karin Pettersson, kundansvarig hos Hagab.