Sök

Hittar du inte vad du letar efter?

Besök vår dokumentation och ladda ner produktblad, datablad, referensbeskrivningar och logotyper, och en del annat matnyttigt i pdf-format.

Kontakta oss

Om du ändå inte riktigt hittat svar på det du söker, tveka inte att kontakta oss på Hagab. När det gäller brandsäker ventilation är inga frågor obetydliga eller för små. Till kontakt.

SundaHus

Vem vill bygga in onödiga och farliga kemikalier i nya eller renoverade fastigheter? Hagab har låtit det fristående företaget SundaHus göra bedömningar och klassificeringar av ett stort antal produkter för att få svart på vitt vad produkterna innehåller. Och för att vara tydliga mot sina kunder. SundaHus Miljödata är ett klokt verktyg för byggare och fastighetsägare som vill få en helhetsbild över kemikalieinnehållet vid olika byggprodukter.

Syftet med denna ”Hälsodeklaration” av produkterna är att man enkelt ska kunna söka i registret efter sunda alternativ på marknaden, för att totalt sätt bygga så sunt som möjligt. Hagabs produkter har testats noggrant av kemisterna på SundaHus och sedan klassats i tre kategorier: A, B och C. Kriterierna är baserade på Kemikalieinspektionens regler.

Hagab har nu drygt 40 produkter med totalt 80 varianter som har testats och de flesta kvalar in i A-klassen, som innebär mycket liten miljöpåverkan från produktion och hela livscykeln. I omdömet ingår även kriteriet lång livslängd. Kategori B innebär också liten miljöpåverkan, där Hagab har 12 artiklar. 8 artiklar återfinns i kategori C som innebär att det finns material som kan vara miljöstörande vid tillverkningen eller under livscykeln.

Något som gör skillnad mellan klass A och C är exempelvis att i Hagabs produkter används numera lödtenn som är blyfritt.
– Vi är stolta och glada för märkningen, och hoppas att vi kan bidra till både sundare hus och öka vår försäljning till medvetna kunder, och till kunders kunder, säger Robert Bjursten, vd på Hagab.