Sök

Hittar du inte vad du letar efter?

Besök vår dokumentation och ladda ner produktblad, datablad, referensbeskrivningar och logotyper, och en del annat matnyttigt i pdf-format.

Kontakta oss

Om du ändå inte riktigt hittat svar på det du söker, tveka inte att kontakta oss på Hagab. När det gäller brandsäker ventilation är inga frågor obetydliga eller för små. Till kontakt.

Hagab stöttar Team Rynkeby i jätteinsamling till Barncancerfonden.

26 June, 2018

Hagab gillar cykel och gillar Team Rynkeby-God Morgon. Och i synnerhet gillar vi ändamålet – att samla in pengar till Barncancerfonden. För andra året i rad är Hagab stolt sponsor till Jönköpings-gänget som med sina kycklinggula tröjor ska cykla de 120 milen till Paris som en del i att samla in pengar till Barncancerfonden. I år finns Hagab inte bara med som en logotype på dräkterna, utan även personligen i klungan.

Det blir ett mer nära projekt, när vår innesäljare Annica Stenberg finns med i den gula klungan. Hennes erfarenhet av distanscykling var i princip obefintlig, och tidigt i våras satt hon på en riktig fullblods-racer för första gången.

– Det är ett stort engagemang på alla sätt, och cyklingen är bara den lilla delen, därför tänkte jag noga igenom beslutet att vara med, berättar Annica, som till vardags är Hagabs säljkraft inne på kontoret.

– Jag har fått möta ett otroligt fint gäng; vi är så olika på alla sätt men, men vi samlas kring ett viktigt mål – att samla in pengar till forskning om Barncancer.

– Tror aldrig att jag mött så mycket öppen omtanke, och hjälpsamhet i ett sammanhang tidigare. Alla är väldigt hjälpsamma, jag tror att det beror på ödmjukheten inför uppdraget. Tillsammans har de olika Rynkeby-lagen i Sverige redan i början av juni samlat in ca 30 miljoner, mer än under hela förra året.

Uppenbarligen är gänget på rätt väg, även om färden mot Paris inte börjar förrän den 30 juni.

Första gången i klunga på en racer-cykel, hur känns det?

Vi träffade Annica Stenberg som till vardags jobbar som innesäljare på Hagab, för att höra hur det går med uppladdningen inför cyklingen till Paris i juni.

– För min del har cykelträningen inte gått riktigt som det var tänkt, lite skador, lite sjukdom har satt käppar i hjulet rent bokstavligt. Så här i början av juni har jag väl cyklat cirka 100 mil ute, och det borde vara det dubbla som de andra i gänget. Målet är att ha cyklat cirka 250 mil innan avfärd, så dit kommer jag inte att nå.

Hur är det att cykla så tätt i klunga som man ser att ni gör?

– Alla pratade om hur magiskt det är att ligga på rulle, och åka med i vindsuget bakom cyklisten framför. Och det är hur häftigt som helst, kan jag intyga. Vi är inte 24 cyklister utan EN klunga, där alla hjälper varandra. Att känna en stadig stark hand i ryggen när det går lite tungt i en uppförsbacke gör mig nästan gråtfärdig; ett grymt lagarbete.

– Min svaghet har visat sig i backarna, lite för lite träning, men här hjälper vi varandra. Jag tror att denna mentalitet har med hela projektets syfte att göra; att samla in så mycket pengar som möjligt till Barncancerfonden.

Hur långa etapper blir det ner till Paris

– Tanken är att vi cykla varje dag i en vecka, mellan 12-15 (kortaste etappen är 94 km och längsta 196km) mil per dag cirka. Det längsta jag cyklat hittills är 12 mil här hemma, så för min del kommer det att bli så att jag cyklar med där det är platt, och när vi kommer in i Belgien och det är mer kuperat kanske jag cyklar halvdagar och åker med i servicebilen en del. Det finns många möjligheter.

Hur känns det att cykla 12 mil när man inte är riktigt van.

– Ha ha, jo man har ont lite här och där kan jag intyga, men inte så mycket i baken som många tror. Nacke och skuldror tar mycket stryk däremot, vilket nog beror på att man spänner sig lite för mycket. Det är mycket att hålla koll på när du cyklar i grupp, inte bara hjulet framför.

– För säkerhetens skull har vi många röst- och hand-tecken för olika faror och manövrar i klungan, och dessa tecken och kommandon ska skickas vidare fram och tillbaka i klungan. De får inte gå fel.

– Helt klart, oavsett vad som händer, så har jag hittat en motionsform som jag trivs väldigt bra med. Även om jag varit en del sjuk under våren har kroppen tränats som jag aldrig gjort tidigare.

– Jag och min svärdotter har redan bestämt att vi ska köra Vätterrundan tillsammans nästa år.

Vad är Team Rynkeby God Morgon?

Det började 2002 när 11 jobbarkompisar på juicetillverkaren Rynkeby Food A/S i Danmark bestämde sig för att cykla 120 mil till Paris och titta på avslutningen av cykelloppet Tour de France. Jakten på sponsorer till projektet innebar ett överskott på ca 44500 kr som skänktes till Barncancer avdelningen på Odense universitetssjukhus. Till i år har antalet sponsorjagande cyklister och funktionärer vuxit till nästan 2000, från Danmark, Sverige, Norge, Färöarna, Island och Finland, fördelade på 48 olika lag, varav ett från Jönköping. 2017 drog projektet in drygt 81 miljoner kronor totalt till barncancerforskning, av dessa gick nästan 27 miljoner till Barncancerfonden i Sverige. Många sponsor-insatser från företag som Hagab, gör stor skillnad för cancersjuka barn som riskerar att aldrig kunna cykla ens till skolan.

Följ resan här >>

Kategorier
Arkiv