Sök

Hittar du inte vad du letar efter?

Besök vår dokumentation och ladda ner produktblad, datablad, referensbeskrivningar och logotyper, och en del annat matnyttigt i pdf-format.

Kontakta oss

Om du ändå inte riktigt hittat svar på det du söker, tveka inte att kontakta oss på Hagab. När det gäller brandsäker ventilation är inga frågor obetydliga eller för små. Till kontakt.

Hagab-lår trampar till Paris.

29 May, 2017

Samhällsnytta och motion är en kombination som Hagab gillar. Därför är Jönköpings lokala Team Rynkeby och insamlandet av medel till Barncancerfonden ett perfekt initiativ att stötta. Hagab syns tydligt på de 30 cyklisternas lår varhelst klungan far fram med sina kycklinggula cyklar i nejderna runt Jönköping. Just nu tränas det för fullt inför den 120 mil långa färden till Paris.
– Vi har fram till mitten av maj cyklat ca. 30 pass tillsammans från början av april och närmar oss snart runt 200 mil, säger Angelique Carlsson som är en av gruppens kaptener.
– Vi har sagt att minst 250 mil måste man ha i benen innan vi rullar iväg i juli.

Cyklingen till Paris är allt annat en tävling, men det ska cyklas ca 15-20 mil varje dag, så det gäller att både pannben och sittkött är vant. Men man behöver inte vara cykelproffs för att klara sträckan. Tvärt om, det finns både nybörjare och vana cyklister i klungan – 12 tjejer och 18 killar. Sen finns ett serviceteam som kör följebilar och flyttar packningen varje dag.
– Utmaningen är att få klungan att dra jämnt, utan ryck och inbromsningar. Klungan är ett verkligt lagarbete, man hjälper varandra och skyddar bakomvarande från motvinden.
– På väg till Paris är det också en mental utmaning att orka, då tror jag vårt uppdrag, att samla in pengar till barncancersjukvården, kan vara en bra drivkraft att ta fram när det känns motig, fortsätter Angelique.

I år kommer totalt 44 lag från Norden att cykla vilket innebär ca. 1700 cyklister. Alla pengar som cyklisterna samlar in från sponsorerna går oavkortat till olika barncancerfonder i länderna. 2016 donerade Team Rynkeby 84,1 miljoner kr till kampen mot barncancer, varav 18,9 miljoner kr gick till Barncancerfonden i Sverige. 2017 ser ut att gå mot rekord, även om inga siffror är klara. Den 8:e juli rullar hjulen mot Paris och ska vara framme den 15 juli.

Kategorier
Arkiv