Sök

Hittar du inte vad du letar efter?

Besök vår dokumentation och ladda ner produktblad, datablad, referensbeskrivningar och logotyper, och en del annat matnyttigt i pdf-format.

Kontakta oss

Om du ändå inte riktigt hittat svar på det du söker, tveka inte att kontakta oss på Hagab. När det gäller brandsäker ventilation är inga frågor obetydliga eller för små. Till kontakt.

UPPGRÄNNA NATURHUS – ETT DRÖMPROJEKT

2 September, 2016

Ibland är det storleken på projekten som är intressant, men oftast det tekniska som triggar igång oss på Hagab. I detta fall är det en kombination av beställarens ekologiska och humanistiska ställningstagande, och en byggnad som vi inte sett maken till, som gör oss extra stolta att leverera kompetenta komponenter till brandskyddet.
Ägaren Bodil Antonsson är eldsjäl och entreprenör i elitklass, brandskyddet är i samma division.
Det är svårt att sätta fingret på exakt på vad Uppgrenna Naturhus är. Både kafé och växthus, både öppen mötesplats och en eremitkoja att dra sig tillbaka till. Här kan du låta jaget växla ner, inspireras och komma ikapp dig själv. En plats att dra i den mentala handbromsen. Läs mer

– Det är en dröm och resa som jag jobbat mot i mer en åtta år, säger Bodil Antonsson, som driver denna magiska plats, som sätter människan och miljön i centrum, med en frodig grönska av slingrande pumpor, gurkor och tomater, och gränslös utsikt som inramning.
– Det handlar om avkoppling och påfyllning av det mest basala som vi människor tycks ha glömt bort.

Verksamheten startade 2015 och det är Ömangruppen som ansvarat för ventilationsentreprenaden. Hagab har via Lindab levererat ett antal brandgasspjäll i olika storlekar av typen Intakt 60, för brandcellssektionering.

– Vi har varit med från början i projektet när det gäller ventilationen och i samarbete med Hagab när det gäller brandskyddet; den ekologiska helheten är väldigt spännande. Det känns bra att få bidra med vår kunskap, säger
Maths Arvidsson på Ömangruppen.

Kategorier
Arkiv