Sök

Hittar du inte vad du letar efter?

Besök vår dokumentation och ladda ner produktblad, datablad, referensbeskrivningar och logotyper, och en del annat matnyttigt i pdf-format.

Kontakta oss

Om du ändå inte riktigt hittat svar på det du söker, tveka inte att kontakta oss på Hagab. När det gäller brandsäker ventilation är inga frågor obetydliga eller för små. Till kontakt.

Produktionsteknikern som tar sig ton.

30 June, 2016

Hagab har även begåvats med en i dubbel bemärkelse färsk produktions-tekniker i gestalt av Tommy Västerek. Han ser inte på världen och Hagab riktigt som vi andra. En Basic är inte en produkt, utan ett flöde och en process. Och Hagab har således många flöden som alla kan bli lite bättre i hans ögon.

– Ja, det handlar om att räta upp flöden, korta vägen som material och människor behöver flytta. Rätt sak, på rätt plats, i rätt tid, säger Tommy.

– Det gäller att se helheten och inse att allt kan skruvas på och bli lite bättre. Att jag är så ny tror jag är en fördel, eftersom jag inte är inkörd i gamla hjulspår.

Tommy har trots sin korta tid på Hagab redan tagit ett rejält grepp om produktionen; nya arbetsstationer har skapats, andra har flyttats och maskiner har fått nya positioner. Men det har inte bara blivit ”rätare” flöden, hela verkstan har fått rejält höjt luxvärde, tack vare vitt tak och vita väggar.

Han har ett långt förflutet som finmöbelsnickare bakom sig, innan han satte sig på skolbänken som lite äldre, för att lära sig allt om produktivitet, effektivisering, optimering och rationalisering. Så Hagab är Tommy´s första anställning därefter, men han har redan fått – eller tagit sig – stort utrymme för sin förbättringsiver.

På fritiden är han också van att stå i centrum och ta sig ton, men då i form av körsångare. Så nu vet ni vad som kan vänta på personal- och kundeventen framöver. Under sista året har han också satsat tid på att ta skepparexamen, och en segelbåt hägrar i framtiden. Men hur det ska gå, när båten kränger och lutar, är en annan fråga? Blåser det, blir det svårt att räta upp båten utan att tappa fart och flöde.

Kategorier
Arkiv